
چرا آشپزی می تواند باعث بروز جوش صورت شود و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

آشپزی یکی از فعالیتهای روزمره بسیاری از افراد است که معمولاً بهعنوان یک کار لذتبخش یا ضروری دیده میشود. اما کمتر کسی به تأثیرات آن بر سلامت پوست خود توجه میکند. در حقیقت، شرایط محیطی و تماس مداوم با چربیهای معلق در هوا میتواند تأثیرات نامطلوبی بر روی پوست صورت بگذارد. در این مقاله، به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که چگونه آشپزی میتواند باعث بروز جوش صورت شود و چگونه میتوان از این مشکل جلوگیری کرد.
تاثیر چربی های معلق در هوا بر پوست
زمانی که در آشپزخانه مشغول پختوپز هستید، چربیها و روغنهای پختوپز بهطور مداوم در هوا پخش میشوند. این ذرات چربی میتوانند روی پوست، مو و حتی وسایل خواب بنشینند و منافذ پوست را مسدود کنند. مسدود شدن منافذ بهویژه در نواحی پیشانی و خط فک میتواند منجر به بروز جوشهای مکرر و مقاوم شود. این مشکل بهویژه زمانی که فرد بدون شستوشو از آشپزخانه خارج میشود، تشدید میشود و باعث بروز التهابهای پوستی خواهد شد.
در واقع، چربیهای معلق در هوا حتی به موها و بالشهای شما منتقل میشوند. بنابراین، بهجز اینکه ممکن است ماهیتابه خود را چرب کنید، احتمالاً پوست شما و وسایل خوابتان نیز آلوده میشود. این شرایط، باعث ایجاد محیطی مناسب برای بروز جوشهای صورت میشود.
نتایج تحقیقاتی در مورد تاثیر آشپزی بر جوش صورت
بر اساس یک تحقیق از Plumbworld، خردهفروش لوازم بهسازی منزل در بریتانیا، مشخص شده است که ۶۳٪ از افراد پس از آشپزی، بهویژه زمانی که چیزی را سرخ کردهاند، صورت یا موهای خود را نمیشویند. بدتر از آن، ۴۰٪ از افراد نیز از هواکش استفاده نمیکنند و اجازه میدهند ذرات چربی بهطور آزادانه در فضا پخش شوند. دکتر هلنا واتسون، متخصص پوست، این شرایط را «دستورپختی برای بروز جوش» میداند و هشدار میدهد که حتی بهترین روتین مراقبت از پوست نیز در صورتی که پوست از چربیها و آلودگیها پاک نشود، بیاثر خواهد بود.
این ذرات چربی میتوانند روی پوست نشسته و با باقیماندن آنها تا زمان خواب، در طول شب وارد منافذ پوست شوند و التهابهای پوستی ایجاد کنند. بنابراین، باید توجه ویژهای به نظافت پوست بعد از آشپزی داشت.
چطور از جوش های ناشی از آشپزی جلوگیری کنیم؟
دکتر واتسون برای جلوگیری از بروز جوشهای ناشی از آشپزی سه راهکار ساده و مؤثر را پیشنهاد میدهد که میتواند تأثیر زیادی در کاهش مشکلات پوستی داشته باشد.
۱. استفاده از هواکش
یکی از بهترین روشها برای کاهش چربیهای معلق در هوا، استفاده از هواکش هنگام آشپزی است. این کار باعث میشود تا ذرات چربی جذب شده و از فضای آشپزخانه خارج شوند. با این کار، شما میتوانید از انتشار این ذرات در فضای خانه و روی پوست خود جلوگیری کنید.
۲. شست و شوی صورت و اطراف خط مو بعد از آشپزی
یکی دیگر از اقدامات مؤثر شستوشوی صورت و اطراف خط مو پس از آشپزی است. حتی استفاده از یک پاککننده ملایم مانند میسلار واتر میتواند برای زدودن چربیها و ذرات آلودگی کافی باشد. این کار به شما کمک میکند تا پوستتان از چربیها و آلودگیهایی که در اثر آشپزی به آن منتقل شدهاند، پاک شود.
۳. تعویض منظم روبالشی ها
چنانچه شما جزو کسانی هستید که بهطور مکرر در آشپزخانه مشغول به کار هستید، بهتر است روبالشیهای خود را بهطور منظم، حداقل یک تا دو بار در هفته بشویید. این کار باعث میشود تا از انتقال چربیهای معلق به پوست صورت و گردن شما جلوگیری شود.
نتیجه گیری
آشپزی یکی از عواملی است که بهطور غیرمستقیم میتواند بر سلامت پوست تأثیر بگذارد. چربیها و ذرات معلق در هوا میتوانند باعث مسدود شدن منافذ پوست و بروز جوش شوند. با این حال، با رعایت چند عادت ساده مانند استفاده از هواکش، شستوشوی صورت بعد از آشپزی و تعویض منظم روبالشیها، میتوان از بروز مشکلات پوستی ناشی از آشپزی جلوگیری کرد. مراقبت از پوست تنها محدود به استفاده از محصولات مراقبتی نیست، بلکه توجه به عوامل محیطی و عادات روزمره نیز میتواند نقش مهمی در حفظ سلامت پوست داشته باشد.
لینک کوتاه این خبر: https://letafat.net/?p=6073